Sneeuw!

Binnenzitten in corona-tijd. We doen het natuurlijk allemaal tijdens de lockdown, als het niet noodgedwongen is (alles is dicht), dan wel omdat je gelooft in het goede doel: zoveel mogelijk indammen, omdat de overheid dat voor ons niet doet. Als je een chronische ziekte hebt, kun je je minder vrijheden permitteren. Wij als gezin zien in de regel niemand.

Ik kan gelukkig thuiswerken en mijn man zit met een contactberoep nu ook thuis. Saai is het soms wel, laten we eerlijk zijn. Ik doe het voor mijn eigen bescherming, maar mijn man en zoon doen “vrolijk” mee. We genieten ook veel van de tijd samen. Op de druiligere december en januari dagen die achter ons liggen, was het meestal opstaan, thuiswerken (ik), home schooling (zoon & man), hopen dat het niet regende anders snel even naar buiten, donker, eten, slapen. De dag erna toch wel veel van het zelfde.

Maar niet vandaag! Er ligt SNEEUW! Heel veel, vet veel! Opeens voelt het leven lichter, we gaan naar buiten en hebben lol. In de sneeuw. De sneeuw zal een paar dagen blijven liggen en hopelijk komt er vanaf volgend weekend schaatsplezier bij. Dat zou gaaf zijn!

Voor nu sluit ik af met de mentale voorbereiding op de heropening van de scholen. Onze zoon (8 jaar) is voor de lock-down in december ook al eerder5 weken thuisgeweest (oktober/november) omdat de besmetting toen zo hard stegen.

Hij wilde zo graag even zijn vriendjes wer zien. Ik vind het eng. Hij ook een beetje. Maar de wens is groter dan de angst. Dat is maar goed ook. We overleggen met de juf, de school van zoonlief zet op bepaalde zaken strenger in dan het protocol. Als ik dan hoor dat zoonlief uit eigen beweging de week voor de lockdown uit zichzelf extra goed aan de afstandregels is gaan houden en de juf om hulp gevraagd heeft, durf ik de gok aan voor alleen deze aankomende week.

Nu is iedereen nog in zelfisolatie geweest. Besmettingsaantallen zijn relatief lager, maar ze gaan natuurlijk weer stijgen. Als het al kan, dan zou het deze week moeten zijn. Hopelijk veel ijspret en buitenspelen. Ik acht de kans groot dat ergens vanaf eind volgende week, zo niet de week van de 15e de getallen gaan keren en de Britse variant hard door gaat stijgen.

School gaat meewerken hebben ze beloofd. Als ik het risico te groot vind worden, komt er weer een weekschema. Ik gun het mijn frobel zo om even een weekje iedereen weer te zien en hopelijk komt het allemaal goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *