Vaccinatieonduidelijkheid

Al sinds het begin van de coronacrisis wist ik 1 ding zeker. Ik wilde zo snel mogelijk gevaccineerd worden. Ook ivm de steeds groeiende extreme angst en mijn risicogroep zijn. Ik maakte de (met de kennis van nu, Foutieve) assumptie dat ik relatief vlot gevaccineerd zou worden. Dat gebeurde met de Mexicaanse griep immers ook.

Boy o boy I was wrong. In de vaccinatiestrategie ging een hele groep zorgmedewerkers, ook zij die niet in de directe covid zorg werkten, of mensen die niet aan het bed werkten of met clienten,voor.

Er is van een heleboel beroepsgroepen een lobby, waar naar geluisterd lijkt te worden in de meeste gevallen. Het lijkt soms ook wel dat ” gezonde mensen” die ik verwacht had dat ze in de bres zouden springen voor risicogroepen, dit niet doen. Van veel mensen krijg ik te horen dat het eerst vaccineren van risicogroepen geen zin heeft . Dat er, natuurlijk geen mensen in isolatie zitten, dit is zogenaamde propaganda. En dat wordt dan gezegd tegen iemand die in isolatie zit al bijna een jaar.

We zitten in de gevaarlijkste periode van de pandemie. Niet alleen vanwege B.1.1.7, maar ook vanwege hoe de samenleving nu doet tegen elkaar. Het ” dor hout” debat wordt gevoerd op de podia van verschillende media. Artsen die in de krant staan met een oproep tot versoepelen (en dan moeten we maar meer doden accepteren) doen mij denken aan de vreselijkste dingen. Wie zijn wij, als mensen, om te beslissen over leven en dood? Alleen maar omdat ” gezonde mensen” dan ietsje meer kunnen. Waar is het omkijken naar elkaar gebleven, het voor elkaar, door elkaar?

Dat muurtje rond om de kwetsbaren? Het is lek. Kijk maar naar de verpleeghuizen. Mijn mantelzorger is supermarkt medewerker., en zij is zelf ook kwetsbaar. Heerlijk beschermend muurtje. Zitten flinke gaten in en de poort staat wagenwijd open. Maar het reparatiemiddel voor deze muur, krijg ik volgens mijn huisarts voorlopig nog niet. Hij weet nog niks.

Tot die tijd, verschuil ik me achter mijn in een gestortte beschermende muur, in de hoop dat ie het houdt…

Gepubliceerd door Nick Bootsman

Meer dagboekbijdragen van Nick lezen? Ga naar Nick's pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *