#VergeetOnsNietHugo

Geen typisch dagboekbericht vandaag, wel een ander belangrijk bericht.

Ik ben 1 van de mede opzetters van de actie #VergeetOnsNietHugo vandaag op social media Onder deze hashtag, delen mensen posters uit de poster generator van het ministerie van VWS. Wij laten zien dat wij heel graag ons arm opstropen, maar dat dit nog niet kan. Risicogroepen onder de 60 jaar worden niet gezien

Waarom wij niet gezien worden? Daar heb ik wel ideeen over. We kunnen niet met een protestbord op een plein gaan staan, want daarvoor is het risico op een corona besmetting te hoog. We isoleren ons van de samenleving, in sommige gevallen zijn de kinderen al sinds vorig jaar maart niet naar school geweest om een kwetsbare ouder te beschermen

Doordat we ons isoleren, zijn we ook in de ziekenhuiscijfers en overlijdenscijfers ondervertegenwoordigd.. Let wel, dit is niet omdat we geen risico lopen, dit is omdat we onszelf extreem goed isoleren.

Aan die isolatie zit een keerzijde. Het is zwaar. Het is onmenselijk. Opsluiting is een straf, en geen reden om risicogroepen dan maar langer te laten wachten, want ze beschermen zich zo goed.

Meehelpen? Tweet je verhaal met #VergeetOnsNietHugo En spreek je uit!

Gepubliceerd door Nick Bootsman

Meer dagboekbijdragen van Nick lezen? Ga naar Nick's pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *