Dagboek Nick, aflevering 3

De intelligente Lockdown kwam op zijn eind. Het virus was een stuk teruggedrongen en ik zat op de bank , in mijn huis, na te denken over mijn toekomst. Dat er een tweede golf zou komen was als goed is zeker. Ik leerde iedere dag, met cursussen online over het virus. Ik wilde mee denken, over de corona crisis. In eerste instantie binnen mijn instelling, dus maakte ik een plan over hoe een eventuele volgende uitbraak, bestreden moet worden. Niet meer een algeheel bezoekverbod, maar maatwerk. Achteraf bleek ook dat de brancheorganisatie van de gehandicaptenzorg dit vond.

Omdat ik geen professional ben, begon ik rond deze tijd op Twitter mijn mening te verkondigen, ongevraagd. Dit doe ik tot de dag van vandaag nog steeds, het is de manier om toch een beetje het gevoel te hebben mee te doen in de strijd tegen het virus

Ik zat nog steeds op de bank in mijn oude huis, en ik bedacht me: ik wil hier weg. Dit wil ik al een jaar maar nu ben ik serieus, ik ben het zat hier. Tijdens een zoom afspraak met een ambtenaar van de gemeente, voor mijn inzet voor de lokale WMO Raad, hoorde ik ineens dat het voor mij misschien mogelijk was om urgentie voor een sociale huurwoning te krijgen, op basis van uitstroom uit maatschappelijke instelling. Er begon een lichtje in mijn hart te branden wat daarna niet meer uit ging. Er was een mogelijkheid tot hier weg gaan! En dan kan ik eindelijk, alle ellende die begon in 2013 toen men dacht dat ik alleen maar in een instelling zou kunnen wonen, opruimen. Ik ging snel door met de aanvraag. Dit duurde wel lang en was heel erg bureaucratisch. Ik mocht niet zelf aanvragen, dat moest begeleiding doen, terwijl ik het zelf beter kon. De begeleiding was niet zo goed in administratieve zaken, maar het kwam allemaal goed, en begin oktober 2020 had ik mijn urgentieverklaring op zak.

Zou ik een huis vinden? En verhuizen in corona tijd, hoe gaat dat? Dat is iets voor mijn volgende dagboek post. Stay tuned.

Gepubliceerd door Nick Bootsman

Meer dagboekbijdragen van Nick lezen? Ga naar Nick's pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *