Coronadagboek Nick, Aflevering 1

Corona is alweer bijna een jaar onder ons, en ik heb bijna een jaar aan ervaringen, verhalen en nog veel meer te delen. Dit ga ik doen in verschillende dagboekberichten, te beginnen dit bericht. Wij spreken 19 januari 2021.

In dit bericht gaan we terug naar februari 2020.

Ik lag op bed in mijn oude huis. Het was een paar weken voor ik een zware operatie zou ondergaan. Ik heb mijn Ipad in mijn hand en kijk vlogs die zijn opgenomen aan boord van het cruiseschip Diamond Princess. Dat schip ligt in Yokohama aangemeerd en zit in quarantaine, omdat er gevallen van een nieuw virus, genaamd COVID19 zijn opgedoken .

Ik heb extreme interesse in wat er op het schip gebeurt. Hoe konden de besmettingen zo hoog oplopen terwijl iedereen geisoleerd op zijn hut zat? Had het misschien te maken met hoe zo’n schip in elkaar zit? In de weken/maanden er na zouden meer schepen met besmettingen volgen.

Het is 27 februari 2020. Ik zit naast mijn oma, die voor mij zorgt na mijn operatie, op de bank. Op TV is het programma ” Coronavirus, Feiten en Fabels” te zien. Oud minister voor Medische Zorg Bruins vertelt daar dat de eerste besmetting met COVID19 in Nederland is vastgesteld. Ik kijk mijn oma aan en zeg: dit gaat de verkeerde kant op, het is negen van de 10 keer al verspreid. Nog geen maand later gingen we de ” intelligente lockdown ” in. Een lockdown met voor mij extreme gevolgen. Hierover meer in mijn volgende dagboek entry.

Gepubliceerd door Nick Bootsman

Meer dagboekbijdragen van Nick lezen? Ga naar Nick's pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *